lauantai 14. maaliskuuta 2020

Taatelikakku















200 g taateleita
2 1/2 dl vettä
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 keltuainen
1/2 prk kermaviiliä
4 1/2 dl Pirkka hiivaleipäjauhoa
1/2 dl leivontakaakaojauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa

Pieni taatelit ja keitä vedessä, kunnes taatelit
pehmenevät ja vettä ei näy.
Soseuta ja laita voi sulamaan seokseen.
Vaahdota munat ja sokeri.
Yhdistä munavaahtoon kermaviili, kuivat aineet
ja taateli-voi -seos.
Paista 180 asteessa uunin alimmalla tasolla.

(alkuperäinen ohje Jenni Höijer:
 Sokerileipurin hurmaavat herkut)

kuorrutus
2 rkl sokeria
50 g voita
1/2 dl kermaa
noin 4 dl tomusokeria

Ruskista sokeri kattilassa (ensin sokeri sulaa,
sitten muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi
ja lopulta palaa).
Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa,
lisää siihen voi ja anna sulaa.
Kaada sekaan kerma ja kiehauta seos sitä vispilällä sekoittaen.
Sekoita joukkoon tomusokeri.

(Pirkka)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti