lauantai 14. maaliskuuta 2020
Taatelikakku
200 g taateleita
2 1/2 dl vettä
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 keltuainen
1/2 prk kermaviiliä
4 1/2 dl Pirkka hiivaleipäjauhoa
1/2 dl leivontakaakaojauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
Pieni taatelit ja keitä vedessä, kunnes taatelit
pehmenevät ja vettä ei näy.
Soseuta ja laita voi sulamaan seokseen.
Vaahdota munat ja sokeri.
Yhdistä munavaahtoon kermaviili, kuivat aineet
ja taateli-voi -seos.
Paista 180 asteessa uunin alimmalla tasolla.
(alkuperäinen ohje Jenni Höijer:
Sokerileipurin hurmaavat herkut)
kuorrutus
2 rkl sokeria
50 g voita
1/2 dl kermaa
noin 4 dl tomusokeria
Ruskista sokeri kattilassa (ensin sokeri sulaa,
sitten muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi
ja lopulta palaa).
Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa,
lisää siihen voi ja anna sulaa.
Kaada sekaan kerma ja kiehauta seos sitä vispilällä sekoittaen.
Sekoita joukkoon tomusokeri.
(Pirkka)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
275 g voita 3 1/2 dl sokeria 4 kananmunaa 6 dl Pirkka hiivaleipäjauhoa 3/4 dl leivontakaakaota 2 1/2 tl leivinjauhetta ...
-
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa 5 1/2 dl hiivaleipäjauhoa 2 tl leivinjauhetta 3/4 tl suolaa 1 prk Oatly fraichea TAI ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti