perjantai 20. marraskuuta 2020

Vadelma-suklaakakku




















kakkupohja 

2 1/4 dl Pirkka hiivaleipäjauhoa
1 dl leivontakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
2 1/4 dl sokeria 
1 dl maitoa/kermaa
1 dl kahvia
1/2 dl öljyä/voisulaa
1 kananmuna

Yhdistä kuivat aineet. 
Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. 
Paista 175 asteessa uunin alaosassa. 
(Vuoan halkaisija 16,5cm.)

täyte

1 1/2 dl kermaa
1/2 dl tomusokeria
200 g maitosuklaata 
200 g tuorejuustoa 
rasia vadelmia

Vaahdota kerma ja sokeri. 
Vatkaa sekaan sulatettu suklaa ja tuorejuusto. 

Jaa kakkupohja kolmeen osaan. 
Laita puolet täytteestä ensimmäiseen väliin ja 
upota sekaan vadelmia. 
Täytä toinen väli samoin. 

(Fazer.fi)

maitosuklaaganache

85 g maitosuklaata 
1/2 dl kermaa

Kuumenna kerma. 
Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. 
Kuorruta kakun pinta ganachella. 
Koristele suklaalla ja vadelmilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti