keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Lohikakku





















pohja

250 g ruisleipää
100 g rasvaa (Flora) 


täyte

4 liivatelehteä
2 dl kerma
400 g ruohosipulituorejuustoa
300 g kylmäsavulohta
tuoretta tilliä
ripaus suolaa
mustapippurirouhetta
1/2 dl sitruunamehua

Hienonna leipä tehosekoittimella. 
Lisää sulatettu rasva ja painele
seos vuoan (halkaisija 20cm) pohjalle.
Laita liivatteet veteen likoamaan. 
Vaahdota kerma. 
Vispaa sekaan tuorejuusto. 
Lisää hienonnettu lohi, tilli ja mausteet.
Kuumenna mehu ja sulata siihen
liivatelehdet. 
Kaada mousse vuokaan ja 
anna hyytyä kylmässä yön yli.
Koristele. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti