lauantai 13. marraskuuta 2021

Suklaakakku


 

















pohja (vuoka 20 cm)

150 g tummaa suklaata
200 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa 
4 1/2 dl Pirkka hiivaleipäjauhoa 
1 rkl leivontakaakaojauhetta 
1 1/2 tl leivinjauhetta 
1/2 tl ruokasoodaa 
100 g mascarponea
1 1/2 dl kiehuvaa vettä

Sulata suklaa.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen.
Sihtaa sekaan kuivat aineet.
Sekoita lopuksi joukkoon suklaa, tuorejuusto ja vesi.
Paista 180 asteessa 1 tunti.

(alkuperäinen ohje emmasofiacake)



täyte

2 liivatelehteä 
1 pss Pirkka vadelmia
1 prk mascarponea
1 dl kermaa
1/2 dl sokeria 

Laita liivatelehdet likoamaan.
Kuumenna vadelmia kattilassa pari minuuttia.
Lisää liivatteet. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma.
Yhdistä kaikki.



kuorrute

200 g voita
200 g Fazer tummaa suklaata 
2 kananmunaa 
6 dl tomusokeria

Sulata voi ja suklaa kattilassa.
Vatkaa sekaan munat.
Lisää sokeri.
Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

(P. R.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti