pohja (vuoka 20 cm)
150 g tummaa suklaata
200 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl Pirkka hiivaleipäjauhoa
1 rkl leivontakaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
100 g mascarponea
1 1/2 dl kiehuvaa vettä
Sulata suklaa.
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen.
Sihtaa sekaan kuivat aineet.
Sekoita lopuksi joukkoon suklaa, tuorejuusto ja vesi.
Paista 180 asteessa 1 tunti.
(alkuperäinen ohje emmasofiacake)
täyte
2 liivatelehteä
1 pss Pirkka vadelmia
1 prk mascarponea
1 dl kermaa
1/2 dl sokeria
Laita liivatelehdet likoamaan.
Kuumenna vadelmia kattilassa pari minuuttia.
Lisää liivatteet. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma.
Yhdistä kaikki.
kuorrute
200 g voita
200 g Fazer tummaa suklaata
2 kananmunaa
6 dl tomusokeria
Sulata voi ja suklaa kattilassa.
Vatkaa sekaan munat.
Lisää sokeri.
Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
(P. R.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti