sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Saaristolaisleipä















2 leipää

1 l piimää
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
2 dl siirappia
3 dl kolmen viljan leseitä
3 dl kaljamaltaita
4 dl ruisjauhoa
8 dl vehnäjauhoa

siirappivesi
1/3 osaa siirappia
2/3 osaa kuumaa vettä

Lämmitä piimä varovasti kädenlämpöiseksi.
Liuota siihen hiiva. Lisää muut aineet.
Älä vaivaa taikinaa.
Jaa leipävuokiin.
Nostata tunti.
Paista 175 asteessa alimmalla tasolla. Voitele siirappivedellä tunnin paistamisen jälkeen.
Alenna uunin lämpö 100 asteeseen.
Laita leivät takaisin uuniin kypsymään puoleksi tunniksi.

(K-Ruoka)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti